5 Leerlijnen 

Jongeren leren bij ons werken met hun handen in 5 leerlijnen:
 

Koken en bakken

Samen werken aan gezonde voeding

Iedere dag kunnen deelnemers onder begeleiding leren koken en bakken. Er wordt geleerd hoe omgegaan moet worden met keukengereedschap en hygiëne.
We maken gerechten die we tijdens de lunch gezamenlijk opeten. We koken zo veel mogelijk met groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. Zo leren we de deelnemers ook wat gezond eten is.
Ook verzorgen we lunch en catering in opdracht van bedrijven en organisaties.

Groen- en tuinonderhoud

Iedere dag ander werk

In de tuin is altijd wat te doen. Van zaaien tot oogsten en van onkruid wieden tot planten neerzetten.
Dagelijks kijken we welke groente en welk fruit gebruikt kan worden om mee te koken. In de zomer verkopen we onze groente, fruit en kruiden aan buurtbewoners en leveren we aan het Waterschap.
Voor het Waterschap, onze buren, voeren we met een begeleider en een aantal deelnemers het groenonderhoud uit. Dit bestaat uit het blad- en onkruidvrij houden van de bestrating, grasmaaien en het snoeien van de struiken.

Houtbewerking

In opdracht meubels maken

De houtwerkplaats is er om jongeren te leren met hout en gereedschappen om te gaan. We gebruiken rest-hout en maken hier meubels van voor verschillende opdrachtgevers. De gemeente en het Waterschap nemen bijvoorbeeld tuinmeubelen van ons af.
En we maken ook veel voor onze eigen tuin. Bijvoorbeeld de hooischuur.

Creatieve vormgeving

Uiting geven aan creativiteit

In de workshops Creatieve vormgeving leren jongeren wat de effecten zijn van verschillende materialen en leren ze om zichzelf te uiten. Dat levert prachtige resultaten op die we tentoonstellen in onze kassen.
Geduld en concentratie zijn belangrijke vaardigheden die hierbij geoefend worden.

Dierverzorging

Contact met dieren

We hebben kippen die lekker rondscharrelen en eieren leggen. We hebben Paco, onze alpaca die inmiddels al 2 jaar oud is. En Arie het schaap. Geboren in april 2018 op De Wollewei. En natuurlijk Spek en Bacon. De varkens die iedere dag lekker in de modder wroeten. Oh, en dan vergeten we nog onze poes Streepje.
Deze dieren moeten iedere dag verzorgd, geaaid en gevoerd worden.