Wat heb je nodig?

 300 g gehakt
 halve ui, fijn gesnipperd
 3 g zwarte peper
 1 g nootmuskaat
 3 g uienpoeder
 4 g zout
 15 g sambal
 1 ei
 20 g paneermeel
 10 plakjes bladerdeeg
 1 eigeel

Wat ga je doen?

 

Was je handen.

Doe het gehakt in een diepe kom. Voeg de geraspte ui, zwarte peper, nootmuskaat,
uienpoeder, zout, sambal, ei en paneermeel toe. Meng alle ingrediënten samen tot
één geheel. 

Haal de plakjes bladerdeeg van elkaar en verwijder de dunne laag folie. Doe dit wanneer ze nog bevroren zijn. Leg ze op een bakpapier beklede bakplaat. Leg daar wat van het gehaktmengsel op (35 gram). Vouw de plakjes bladerdeeg dicht.

Bestrijk ze met eigeel. Werk de zijkanten af met een vork.

Bak de saucijzenbroodjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!